top of page
WG Medical Szálbehúzás

SZÁLBEHÚZÁS

Mi  a  szálbehúzás ?

A szálazás egy nem sebészi úton történő arcfiatalítási módszer, mely alkalmas megelőzésre, fiatalításra, és a már kialakult problémák (ráncok, megereszkedett bőr) kezelésére is. 

 

A beavatkozást követően felfrissül az arcbőr, feszesebbé, fiatalosabbá válik. A beavatkozás során az arc mimikája nem változik, teljesen természetes hatást érhetünk el.

A kezelés biztonságos, az eredmény hosszantartó.

Felhasznált  anyagok

Rendelőnkben PDO és PLLA szálakat használunk az arcbőr feszesítésére.

A PDO szálak anyaga polidioxanon, melyet évtizedek óta használ az orvostudomány a sebészi varratokhoz. Ez egy teljesen lebomló biopolimer anyag, mely kb. 6 hónap alatt teljesen felszívódik a szervezetben. Nem okoz hegesedést, nincs maradandó mellékhatása.

A PLLA szálak szintén biokompatibilis és lebomló polimerek, poli L-tejsav molekulákból állnak. Hatásuk tartósabb, kollagén stimuláló hatásuk kifejezettebb.

A kezelés célja, hogy a szervezet sebgyógyulási folyamatait stimulálva megújítsa és ezáltal minőségileg javítsa a bőr és kötőszövet szerkezetét.

 

A behelyezett szálak stimulálják a fibroblaszt sejtek aktivitását, ezzel pedig serkentik a bőr természetes kollagén termelését, késleltetik az öregedési folyamatokat, feszesítik, rugalmassá teszik az arcbőrt.

A kezelés után az arc kontúrosabb, látványosan feszesebb lesz.

A kontúrosság a kezelést követő napokban már észlelhető, a bőrfeszesítő hatás folyamatosan fejlődik ki, hetek múlva már szemmel látható.

Elonyök

"

  • a legjobb non-invazív beavatkozás a megereszkedett bőr kezelésére

  • újra definiálja az arc kontúrjait és serkenti a bőr kollagén termelését

  • hatása hosszantartó, akár 18 hónapig is eltarthat

  • minimális felépülési idő

  • gyors beavatkozás

Ellenjavallatok

  • ​Várandósság, szoptatás

  • Keloid hajlam, krónikus bőrbetegség

  • Aktívan zajló fertőzés, gyulladásos megbetegedés

  • Aktív herpesz

  • Szteroid, véralvadásgátló alkalmazása​

A  kezelés  menete

A beavatkozást minden esetben konzultáció előzi meg, ahol egyénre szabott kezelési tervet dolgozunk ki.

 

Ezt követően előkészítjük, fertőtlenítjük a bőrt. A kezelést helyi érzéstelenítésben végezzük, melyet érzéstelenítő krémmel biztosítunk. A beavatkozás emiatt csupán minimális kellemetlenséggel jár.

A szálakat apró, vékony tű segítségével vezetjük a bőr megfelelő rétegeibe, előre meghatározott pontokba. A kezelés kb. 30-45 percig tart. 

Előfordulhat a kezelt területen duzzanat, bőrpír, véraláfutás. Jegelés, fájdalomcsillapítás alkalmazása otthon szükség esetén javasolt. A kezelést követően kb egy hétig kerülni kell a szoláriumot, napozást, uszoda használatot.
 

Fényvédőkrém használata szükséges!

WG Medical Szálbehúzás
bottom of page