top of page
WG Medical Botox

BOTOX KEZELÉS

Mi  a  botox  kezelés?

A botox kezelés az egyik legismertebb és legbiztonságosabb arcfiatalító  esztétikai beavatkozás. Kiválóan alkalmazható az arcon lévő ráncok (mérges ránc, homlokráncok, szem környéki szarkalábak) esetében, de az orvoslás sok egyéb területén is széles körben alkalmazott kezelési mód. A hatóanyag több hónapig képes kifejteni a hatását, ennek mértéke és ideje az alkalmazott mennyiségtől, és a beadás helyétől is függ.

 

A botulinum toxin a Clostridium botulinum baktérium által termelt fehérje, amely az ideg és az izom találkozásánál hat, gátolja az acetilkolin nevű kémiai anyagnak a felszabadulását az idegvégződésből, ami az izom összehúzódását okozná. Az acetilkolin felszabadulásának gátlása csökkent izom-összehúzódáshoz vezet, a mimikai ráncok izmok korlátozásával pedig megakadályozza a mélyebb ráncok képződését. A kezelés hatása átmeneti, egyéntől függően 2-6 hónapig tarthat.

A  botox  kezelés  menete

A beavatkozást minden esetben konzultáció előzi meg, mely során kidolgozásra kerül az egyénre szabott kezelési terv.

A kezelés fájdalommentes, mindössze rövid ideig tartó apró szúrásokat érezhet a páciens. A beavatkozás körülbelül  15-20 percet vesz igénybe.

A hatóanyagot egy vékony tű segítségével juttatjuk be a ráncot előidéző izomba.

A kezelés hatása 2-5 nap múlva kezdődik, a teljes eredmény körülbelül két héten belül lesz látható. Az injekció hatása átmeneti, átlagosan 2-4 hónapig tart. A kívánt hatásért a kezelés ismétlése szükséges, mely 3-4 hónap múlva ismételhető.

Felhasznált anyagok

DYSPORT ​

A Dysport prémium minőségű, vitathatatlanul az egyik legmagasabban jegyzett botolinum toxin anyag, melyet már az 1990-es évek óta biztonsággal és elismert hatékonysággal alkalmaznak az orvos esztétikában. Minden ampulla Clostridium botulinum A-típusú toxin-haemagglutinin komplexet tartalmaz.

 

Rendelőnkben a Dysport anyagunkat a ránctalanítás mellett a krónikus izzadás kezelésére is használjuk.

WG Medical Botox Dysport

Ellenjavallatok

  • 18 éves kor alatt

  • terhesség, szoptatás

  • aktív herpesz

  • aktívan zajló betegség, lázas állapot

  • gyulladt bőr

  • vérképzőszervi betegség, vérzékenység, véralvadásgátló gyógyszer szedése

  • májbetegség

  • neuromuszkuláris megbetegedések

  • egyéb súlyos krónikus betegség

  • más esztétikai kezelés a kezelt bőrterületen az elmúlt 2 hétben

A  kezelés után

kezelésnek általában nincs látható nyoma. Közvetlenül a kezelést követően a tűszúrások helyén előfordulhat enyhe duzzanat, bőrpír. 

A kezelt területek izmait a kezelést követő órákban aktívan használni kell, hogy a botulinum toxint az adott izom teljesen felvegye. A kezelést követő 4-5 órában lefeküdni nem szabad, fontos, hogy a fej függőleges helyzetben maradjon. A kezelést követő 48 órában kerülni kell az erős hőhatásokat, mint napozás, szolárium, szauna, kerülni kell a fizikai aktivitást, hajolgatást és a terület dörzsölését.
 

Kozmetikai kezelés, arcmasszás két hétig tilos a kezelés után!
 

A kezelést követő napokban gondoskodjunk a megfelelő fényvédelemről.

WG Medical Botox kezelés
bottom of page